Bisiklet bir ulaşım, seyahat aracı. Ayrıca bisiklet bir spor aracı. Bisiklet ruhunuzu dinlendirdiğiniz, dinginleştiğiniz, psikolojik bir arınma kaynağı.
Bizler bisikletin bu denli özelliklere sahip olduğunu bilerek Mart ayının 15’inde Çanakkale için yola koyulduk. Malumunuz Çanakkale deniz zaferinin 104. yıl dönümü. Bizler, yani 13 bisikletli arkadaş Çanakkale deniz zaferi ve şehitleri anma törenlerine iştirak etmek için Bursa’dan yola çıktık.
Vefa, saygı, minnet duygularımızla, rahmet dileklerimizle o coşkuyu yerinde hissetmek istedik, şehitlerimizi ve o coğrafyayı fark edilebilir kılmak için böylesi bir farkındalık projesi yapalım ve fark yaratalım istedik. Aslında çevremize ve sosyal hayata ne kadar yabancı kalmışız, zira yola çıkınca fark ettik ki bizim gibi duygularla yolda olan nice bisiklet grupları ve şahsi olarak gelen bisikletliler var. Mesela balkanların 7 farklı yerinden gelen bir ekip, onların yolculuğu 8-9 gün sürmüş. Konya Baro’sundan katılan bir bisikletli ekip ile Lapseki’de karşılaştık. Güzergah üzerinde ki tüm baroları ziyaret ederek gelmişler. Ankara’dan gelen Fahri YILMAZ amcayı söylemezsem ciddi ayıp olur. Fahri amca 74 yaşında ve 16 yıldır şehitleri anma törenlerine fiilen katılmakta. Yaşına hürmeten önce Fahri amcayı sonra diğer bisikletli grupları selamlıyorum. Sonuç olarak tek biz değilmişiz.
Bu projede sloganımız ”Yetimlerin selamını getirdik” adi. Zira bu proje İHH kapsamında hayata geçirildi. Malumunuz İHH dünyanın bir çok yerinde yetimlerle ilgilenmekte. Hatta şöyle söylemek daha doğru olur: Bir dönem farklı coğrafyalardan Kafkasya’dan, Ortadoğu’dan, Yemen’den, Afrika’dan gelip, burada ”Bir devrin battığı yer”de şehit düşenlerin, yine aynı coğrafyada yetim bıraktıklarına ilgi ve alaka gösteriyor.
Dolayısıyla 100 yıl evvel şehit düştükleri bu toprakların yiğitleri, ne şehit düşenleri unuttu ne de şehitlerin arkalarında bıraktıkları. Bu slogan, bu düşünceler ve saygı, minnet, vefa duygularımızla rahmet dileklerimize başlattığımız bu yolculuk 15 Mart’ta başladı. 3 gün süren bisikletli yolculuğumuzun konaklamalarını çadırlarımızla kamp yaparak geçirdik.
13 kişi içerisinde aynı duyguları yakalamak ya da hissetmek adına ciddi bir dostluk ve ekip ruhu oluştu.
17 Mart günü akşam olmadan saat 15:00 sularında Çanakkale’ye ve karşı tarihi yarımada’ya geçtik. Üzerimizde ki selamı onlara iletip rahmet temennisinde bulunduk.
Bisiklet yolculuğu sizin sindire sindire seyahat etmenizi sağlar. Çevrenizle daha yakın bağlar kurmanızı sağlar. Mücadele etmeyi öğretir. Kendi çabanızla bir şeyler başarabildiğinizi gösterir size. Aynı anda da hem vücudunuzu geliştirir hem de zihninizi ferahlatır.
Bu kutlu proje için özellikle pedal çevirmek mücadele ruhumuzu ve bir şeyler yapma isteğimizi daha da perçinliyor.
Spor hayatın her alanında olmalı, ama ruhuyla ve bilinciyle.
Bu vesileyle Çanakkale şehitlerini ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gençliğin bu şiar ile inşa olmasını temenni ediyorum.
Selam ile…